Mikä ajopeli kannattaa vuokrata ulkomaille suunnatessa?

Paras vastaus ainakin allekirjoittaneelle taitaisi olla taksi. Ei, allekirjoittanut ei halua alkaa taksikuskiksi Pariisissa. Allekirjoittanut haluaa ajella taksilla Pariisissa, asiakkaana.

Menopelin vuokraus kuitenkin riippuu hieman kohteesta ja tottakai kuljettajasta. Mikäli kuljettaja on tottunut sompailemaan Saksan suurilla moottoriteillä, tuskin on ongelmaa hallita menoa myös Belgiassa. Jos taas suunnaksi otetaan Britit, voi sielu.. Miten siellä kukaan pärjää aivan päinvastaisen liikenteen kanssa? Jos taas olet sattunut bongaamaan itsellesi myytävän asunnon Espanjasta ja haluat samalla lähteä vähän katselemaan maan menoa muutenkin, kannattaa varautua tempperamenttisiin taksikuskeihin ja kovaan hälyyn, autorosvoista puhumattakaan..

Automobiili

Jos suunnitteilla on rehti reppureissu keski-Eurooppaan kaveriporukalla, kannattaa jokaisesta maasta selvittää jo etukäteen autovuokraamot. Saman firman vuokraamosta voi sekä noutaa auton, että sen sinne palauttaa. Tosin ehkä maan rajojen sisäpuolella. Hirmu näppärää kuitenkin ottaa ensin laiva Saksan maalle, josta hypätä vuokra-auton kyytiin, jonka voit jättää kyseisen autovuokraamon toiseen toimipisteeseen maan toiselle reunalle. Kätevää.

Jos siis matkatavaraa ja matkatovereita on useampia mukana, kannattaa vuokrata auto. Autoon mahtuu niin matkatoverit kuin matkatavaratkin. Kuljettajaa kannattaa toki hetki pohtia. Meistä kaikista ei vaan todellakaan ole siihen, että hypätään rattiin ja suunnataan kohti vilkkaita suuria moottoriteitä. Niin, ja kartanlukijalla pitää myös suuntavaisto olla kaiketi kohdillaan.

MoottoripyöräPrätkä

Prätkiä saa myös vuokrattua, toki pohdinnan aiheena on se, oletko koskaan prätkää ajanut. Ei, ei todellakaan riitä, että olet joskus kymmenen vuotta sitten ajanut kerran naapurin pojan mopolla. Moottoripyörä ja mopo ovat täysin eri asioita. Ja jos et hallitse moottoripyörää, tiedoksi vain, että hengestäsi pääset helpommallakin.

Vene

Venevuokrausta harjoitetaan todellakin ihan jokaisessa kolkassa, jossa vaan vettä on lähimailla. Kannattaa siis vuokrata vene ja lähteä pienelle kivalle veneretkelle päiväksi, mutta kannattaa varmasti samalla vuokrata veneelle Kapteeni-Korppu. Kapteeni-Korpulla on hallussa paikalliset vesistöt ja veneen toiminta. Toki jos vuokraaja itse on suorastaan syntynyt veneessä ja saa maalla olleessaan pahoinvointia, voi Kapteeni-Korpun jättämistä rannalle harkita.

Vespa

Vespa

Mopo

Mikä ihana ajatus siitä, että ajelet pienessä pikkukylässä Kreikassa, pienillä sievillä kaduilla, pienellä sievällä Vespalla. Voiko suloisempaa ajatusta ollakkaan? On kuitenkin otettava huomioon paikallinen liikennekulttuuri. Jos totta tosiaan olet kylän ainoa moottoriajoneuvolla kulkeva, tuskin on huolen häivää. Jos taas olet kylän ainoa Vespalla kulkeva, on olemassa huoli ja pari häivääkin. Maiskuttele paikallista liikennekulttuuria ennen ihanaa moporetkeä ja päätä vasta sitten, tahdotko riskeerata henkesi Vespaillessa vai et.Tuk Tuk

Tuk tuk

Ihana pieni kärry, joita liikkuu useammissa maissa jo nykypäivänä. Tuk tukin saa varmasti vuokrattua itselleen, kunhan vain hinnasta sopii tuk tuk- kuljettajan kanssa. Eikä haittaa pieni vesisade, koska tuk tuk on useimmiten katettu vekotin. Jälleen päästään oivallisella aasin sillalla siihen, että kannattaako paikalliseen liikennekulttuuriin hivenen tutustua ensin vaiko ei. Niin, oma valinta toki ja tuleehan tuk tuk-kuski varmasti itse ajeluttamaan päiväksi, jos vaan hinnasta pääsee sopuun.

Fillari

Ekoteko ja varsinkin Euroopan suurimissa kaupungeissa fillarointi on hyvin suosittua ja suositeltua. Pääsee mukavammin liikkumaan paikasta toiseen, vaikka välimatkat olisivatkin hieman pidempiä. Tulee nähtyä mukavasti kohteen ympäristöä ja voi heittää jopa hieman pidemmänkin lenkin fillarilla, jos siltä tuntuu. Vuokrafillareita on lähes joka paikassa. Jos ei varsinaista fillarivuokraamoa näy, niin puistoissa ja kadunvarsilla on varmasti fillaritelineitä, joista saa kolikolla tai kahdella vuokrattua fillarin jos toisenkin määrittämättömäksi ajaksi. Mahdottoman mukavaa fillarointia voi suorittaa lähes missä vaan, ei tarvitse pelätä suuremmin liikennettä, kunhan vain muistaa noudattaa liikennesääntöjä liikkuessaan määränpäästä toiseen.