Näitä ominaisuuksia paljon ulkolajeja harrastavan autossa tulee olla
Autohan ostetaan useimmiten käyttötarkoituksen mukaan, vai mitä? Toisinaan joku kyllä saattanee ostaa auton ihan jonkun muun kuin perin omanlaisen käyttötarkoituksen mukaan, mutta se on taas aivan eri asia se.
Ulkolajeja on olemassa ainakin miljoona, jos ei kaksikin. Samoin on auton ominaisuuksia olemassa ainakin miljoona. Paneudutaan nyt kuitenkin muutamaan asiaan kerrallaan.

Vaellus

Vaellushan on ulkolajeista oikein oivallinen, oli sitten kesä tai talvi niin vaellukselle voi lähteä. Pitääkö vaellukselle lähtevän sitten miettiä tiettyjä ominaisuuksia autossa? Pitää, jos suuntaat aivan keskelle korpea ja otat vielä kaveritkin mukaan.
Jokaisella vaeltajalla ja vaellukselle lähtevällä on todellakin mukana rinkka, jossa varusteet kulkevat oivallisesti mukana. Niin että, miten asia liittyy auton ominaisuuksiin? Siten, että jos otat vaellukselle mukaan oman rinkkasi sekä muuta pientä härpäkettä autoon ja lisäät vielä matkaan mukaan neljä kaveria. Saattaa pikkuruisessa Nissan Micrassa tulla hivenen ahdasta kaikille matkaajille ja varusteille. Tilaa siis on oltava ja reissuun varmasti lähdetään sen matkaajan autolla, jossa on eniten tilaa. Saavat kaikki matkustaa takapuoli puutuen kohti pohjoisen syysmaisemia edes hieman tilavammin ja onpa turvallisempaa matkustaa, niin ei tarvitse pelätä poroa jarruttaessa rinkan tulevan kenenkään niskaan.

Maastoauto

Maastoauto

Vaeltaja, joka on varsinainen metsäsamoaja taas voi miettiä sitä millaisista paikoista lähtee liikkeelle vaelluksellaan. Onko kyseinen kohde aivan keskellä ryteikköä, jossa auton saat parkkiin metsätien varteen? Jos näin on, kannattaa ehkä harkita nelivetoa. Etenkin aina niin mukavilla syys- ja talvikeleillä. Ei sitten tarvitse surkutella, kun pikku-Porschen etupuskuri kolahtelee kiviin ja puun juuriin.

Koiramuija ja hevostyttö

Koiramuijat, ja miksei myös miehetkin usein liikkuvat sessejen kanssa luonnossa ja harrastavat millloin mitäkin erinäistä ulkoilua pisin ryteikköjä. Toisinaan matka on pitkä kohteeseen, kun kisapäivä koittaa. Huomio siis turvallisuudelle, omalle mukavuudelle ja sessen mukavuudelle. Jos sesse voi matkustaa turvallisesti takaluukussa omalla paikallaan, matka sujuu varmasti oikein mukavasti. Koiramuijille siis tiedoksi, vaadit takaluukkuun tilaa. Vaikka varusteita ei välttämättä niin kovin paljon ole mukana, niin aina on kuitenkin jotain ryjää auto lähes piukassa. Tilava takaluukku tai tilava takapenkki, jossa sesse ja omistaja voivat matkustaa turvallisesti pelkäämättä sitä, että jarruttaessa jotain rysähtää kummankaan niskaan. Puhumattakaan siitä, että sesse ja omistaja joutuisivat kesäkuumalla matkaamaan kisareissulle sata asteisessa autossa. Ei käy päinsä, ilmastointi siis kunniaan!
Lava-autoHeppatytöt ja –pojat. Oi voi, tässäpä suuremman luokan ongelma. Vähintään pakettiauto pitää heppaihmisellä olla. Miten muuten luulet kisareissulle saavasi mukaan kaikki varusteet, omat ja hevosen. Puhumattakaan loimista, tallikoiran tarvittavista vermeistä, ruuista ja omista kisakamoistasi. Eikä todellakaan tarvitse olla edes kisapäivä, kun heppatyttö näitä kamoja tarvitsee. Vähintään siis pakettiauto, jossa on kunnon musavehkeet. Koska mikäs sen mukavampaa, kuin lähteä kisareissulle ja matkalla popitella niin että trailerissa konikin alkaa jammailemaan. Ja toki pitänee ottaa huomioon myös se, että heppatytön tai –pojan autolla saa vetää hevostraikkua.. Paras vaihtoehto heppareissupekoille on kuitenkin kuorma-auto, jossa on makuutilat. Kisat ovat usein viikonlopun mittaisia, niin eipä tarvitse miettiä mihin tunkee niin Heppa Heppasen kamat, omat kamat ja vielä hevosenhoitajankin kamat. Eikä tosiaankaan tarvitse miettiä missä yöpyy, kun yövyt omassa kuorma-autossa ja aamulla saat vain suhaista nurtsin läpi ruokkimaan konit. Kuorma-auto makuutilalla ja riittävällä varustetilalla on paras vaihtoehto ikinä.

Veneilijät

Veneilijät ja mitä näitä muita nyt onkaan, vesijettejä ja muita mahdollisia härveleitä. Huolehdi siitä, että kuuluessasi kaupungin kermaan, autosi on myös sen mukainen. Älä kuitenkaan luule ajavasi pikku-Porschella, koska sillä et todellakaan saa vetää venetraileria. Huomio on siis kiinnitettävä siihen, että autolla on mahdollisuus pursi hinata paikasta toiseen ja vielä ihan lain puitteissakin sen olisi syytä olla sallittua. Huomio siis vetoautoon. Ja kun kaupungin kermasta kuitenkin on kyse, niin kuuluuhan asiaan toki se, että autossa on parhaat varustelut ikinä. Kaikki heittoistuimestä sukellusretkien märkäpukujen kuivaajaan ja sitten vielä laskuvarjoon..

Kaikenmaailman hiihtäjät

Hiihtäjät, laskettelijat ja muut talviurheilua harrastavat. Tai oikeastaan ylipäätään kaikki talvet Suomessa viettävät.. Webasto, sen tarvii jokainen. Ei ole mikään niin mukavaa, kuin tulla valmiiksi lämmitettyyn autoon. Ei tarvitse hinkata laseja umpihileestä ja kaivaa nahkahanskoja käsiin, jotta voi koskea rattiin. Webasto siis ihan jokaiselle.