Ah, tuo aina niin ihana puuha. Kökkiminen selkä väärässä, imuri kourassa, nuuskimassa milloin minkäkin tuoksuista superpesuainetta. Enivei, tässä vinkit auton siivoamiseen ennen sen myyntiä!

Siitä missä aita on matalin

Jos olet tämän sorttista tyyppiä, niin aja auto lähimmän yrityksen pihaan, joka suorittaa auton sisäpesuja. Ja vaikka ulkopesujakin. Saat jättää kärrysi sinne määritellyksi ajaksi ja palattuasi noutamaan aina niin rakasta kärryä, voit vain nauttia siitä puhtaudesta ja tuoksusta, joka kärryssäsi leijailee.

Maksat huokoisen hinnan, jonka todennäköisesti olet laskelmoinut kaaran myyntihintaan. Siitä vain sitten yrittämään kaaran myymistä. Äläkä missään nimessä unohda mainita kyseistä sisäpesua mahdolliselle ostajaehdokkaalle!

Tein itse ja säästin

Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että voit siivota itse kaarasi ennen myyntiä, voit ihan itse päättää miten sen teet. Jos kuitenkin muistat ihan perusasiat, niin pitkälle olet jo pötkinyt.

1. Siivoa roskat. Ja niitähän useimmin autossa riittää. Milloin olet imenyt pullollisen virvoitusjuomaa, syönyt jätskiä tai meetuja. Kiireessä ajellut töihin ja kiskonut aamupalaa naamariin matkan aikana. Ikea-reissulla olet evästänyt millloin mitäkin purtavaa. Röökiämmät avanneet körssiaskin jos toisenkin matkallaan johonkin. Mikäs sen helpompaa kuin viskaista kaikki roskat kohti takapenkin lattiaa, koska harvemmin siellä takapenkillä kukaan matkustelee. Siinä vaiheessa kun siivoamisen aloittaa, voikin sitten lueskella vanhoja parkkilappuja ja ehkä jopa parkkisakkoja. Ja ihan itsekseen miettiä, että miten meni sen majoneesisämpylän kanssa, kun majoneesin jämät valuvat pikin takapenkin reunusta..

2. Imuroi. Kunnolla. Kaikki hiekat, pölypallot ja hämähäkin seitit, puhumattakaan naapurin koiran karvoista tai tallikengistäsi räiskyneestä kurasta. Ja myös se takaluukku, jossa naapurin koira on matkustanut merivedessä lutrattuaan ja hiekalla kierittyään. Ai niin ja ne hiukset, niitä on joka paikassa. Imuroi siis oikeasti kunnolla.

3. Kluuti ja pesuaine. Kluuti eli rätti, tai miksi ikinäkään sitä haluaa sanoa. Kaveriksi sille pesuaine. Pyyhi joka paikka aina tuuletusräppänöitä myöden hyvin. Ei pölyhiukkastakaan saa jäädä näkyviin. Tällöin ostaja on oikein mielissään auton siististä kunnosta. Puhumattakaan siitä ihanasta uuden auton tuoksusta, joka erikoispesuaineessasi on.

4. Hajunsyöjä. Jos vedät autossasi röökiä, kuljetat märkiä eläimiä tai muuten vaan säilytät esimerkiksi tallikamojasi autossa, kluutaamisen jälkeen on oikein erinomainen idea laittaa vielä hajunsyöjää. Ei, älä missään nimessä laita autoosi killumaan yhtään Wonderbaumia, vaan suihkuttele pullosta hajunsyöjää. Ei haise enää rööki, märkä koira tai hevonen. Haisee normaalille.

5. Lasit. Pese ne ja myöskin kunnolla. Hinkkaa niin, että jokainen lasi on varmasti puhdas. Ja vielä tarkastat, ettei klähmä lasissa ole levinnyt pitkin tuulilasia vaan on oikeasti lähtenyt pestessä pois. Vaikka on maailman rasittavinta, niin vielä rasittavampaa on se, että putsaamisen jälkeen huomaat koko lasin olevan täynnä klähmää. Samalla luot myös illuusion siitä, että tuulilasi ei tosiaankaan ole paskana pienistä kiveniskuista ja siitä saattaa ihan oikeasti jopa toisinaan nähdä läpi.

6. Jos penkkisi on täynnä koiran kuolaa tai kuraa, ota käyttöön oikein erinomainen höyrypesuri, jolla saat kuolan kavereineen kangaspenkistä irti. Jos taas olet niinkin onnekas, että matkustat nahkapenkeillä, ota asiaan kuuluva pesuaine ja kluuti, jolla hinkutat kuolan ja kaverit irti. Sisäpesurit ovat nykyisin niinkin upeita laitteita, että imaisevat lähes kaiken lian ja veden takaisin itseensä. Ei siis tarvitse pelätä, että edellisenä päivänä pestyt penkit kastelisivat ostajan persauksen vielä seuraavana päivänä. Siistiä tulee ja tottahan toki muistat sisäpesusta mainita ostajalle.

7. Pese kärry myös ulkoa. Vaikka kurakeli olisikin, niin onhan kärry aina miellyttävämmän näköinen pestynä ja vahattuna, saati yltympäriinsä kuraisena. Toki tällöin mahdolliset ruostevauriot näkyvät entistä helpommin, mutta parempi se on kaupanteon yhteydessä huomioida vauriot, saatika jälkeenpäin lähteä kauppaa purkaman ruostevaurion vuoksi.

Miksi?

Miksi tämä kaikki siis pitää tehdä ennen myyntiä? No siksi,. että saat tietysti pyytämäsi hinnan moisesta kaarasta. Onhan hinta aina mukavampi maksaa ja pyytääkin, siistissä kunnossa olevsta kärrystä. Jos taas ajat paikalle kuraisen, märälle koiralle haisevan ja likaa täynnä olevan kaaran, et taatusti saa myytyä kärryä siihen hintaan kuin haluat. Jos ylipäätään moista roskaläävää saat myytyä..