Auto on varmastikin kenenkään kiistämättä maailman huonoin sijoitus. Pitäähän se paljon liikkuvalla silti olla, koska aina ei voi oma ja julkisten liikennevälineiden aikataulut kohdata. Ensimmäistä autoa tai vaikka kymmenettä autoa ostettaessa eteen tulee aina pulmakohtia.

Yksityiseltä vai liikkeestä?

Liikkestä ostettaessa on autossa aina takuu. Jos siis päädyt ostamaan auton liikkestä ja se kosahtaakin ensimmäiseen risteykseen poistuessasi liikkeen pihasta, voit tallustella takaisin ja ilmoittaa miten auton kanssa kävi. Sinulla on siihen oikeus ja todennäköisesti liike joko korjauttaa auton tai purkaa kaupan. Useimmiten liikkeessä myynnissä olevat autot on myös huollettu ja tarkastettu, ainakin pienimuotoisesti. Ihan juuri sen vuoksi, ettei kaara kosahtaisi ensimmäiseen risteykseen.

Liikkeestä ostettujen autojen hinta on kuitenkin yllätys, yllätys korkeampi kuin yksityiseltä ostettaessa. Ja kyllä, sinä samana hetkenä kun ajat auton pois liikkeen pihasta, arvo putoaa vähintään viidensadan euron arvosta.

Yksityiseltä ostettaessa hinta taasen on matalampi. Tai ainakin useasti näin on. Takuu? Ei ole, eikä tule. Onko autoon tehty virityksiä, kuten uuden alustasarjan laittoa, joista ei lue rekisteriotteessa? O-ou. Jos siis olet tehnyt autosta kaupat ja se kosahtaa kotimatkallasi, myyjä voi vain kohautella olkapäitään ja sanoa, että kauppakirja on olemassa ja sillä hyvä. Auto on sinun eikä se siitä muuksi muutu.

Mukaan

Jos vaan mahdollista, on syytä ottaa autokaupoille konkari mukaan. Tai edes joku, jolla on hivenen ymmärrystä autoista. Allekirjoittanuthan menisi autokaupoille joka kerta sen perusteella miltä auto näyttää ja tuntuu ajaa.. Jos siis vain suinkin mahdollista, on syytä ottaa mukaan joku, joka ymmärtää autoista edes hitusen enemmän kuin sinä itse. On sitten joku kuuntelemassa niitä kilinöitä ja kolinoita ja kertomassa miten se kosla oikein käy..

Ajotuntuma

Oi kyllä, tämä kaikista tärkein elementti heti ulkonäön jälkeen. Vai miten se menikään? Joka tapauksessa ajotuntuma on tärkeä, koska siksihän auto kaiketi hankitaan että sillä ajetaan paikasta A paikkaan B ja siitä vielä eteenpäin.

Ja kaiketi koeajolle mentäessä, on hyvä tarkkailla erinäisiä asioita. Ainakin se, miten auto starttaa, vai starttaako? Kuuluuko erinäisiä kilinöitä ja kolinoita salamyhkäisistä paikoista. Ja mitenkäs se auto sitten ihan ajossa käyttäytyy. Kuuluuko omituisia rahinoita rattia kääntäessä tai muita metkoja ääniä ajettaessa. Puoltaako auto johonkin suuntaan ja toimiiko vaihteet. Siinä ainakin alkuunsa asioita, joita ihan tavallinen Tepa-Tallaajakin voi autosta löytää. Juurikin näiden asioiden vuoksi on hyvä olla se autokauppojen mestari mukana koeajolla ja kauppaa tehdessä, koska omaan korvaan ei välttämättä ihan kaikki omituiset äänet kuulu.

Tyyppivika

Siinä vaiheessa kun ostokiikarissa on hyvä vaihtoehto, kannattanee vielä ennen koeajoa suorittaa pieni tsekkaus siitä, löytyykö kyseisestä menopelistä tyyppivikoja. Netti on tässä asiassa oivallinen apuväline. Googlettimeen kun kirjoittaa auton merkin ja mallin, löytyy varmasti listaa tyyppivioista.

Kuuleman mukaan kannattaa auto unohtaa siinä vaiheessa, jos mainitusta tyyppivikalistasta löytyy paljon sähkövikoja. Ovat kuulemma hankalia selvittää ja korjata, joten voi tulla auton hinta äkkiseltään kalliimmaksi kuin on oletettu. Myös kalliiden osien viat kannattaa huomioida ennen ostoa. Kuluvien osien viat taas voi suurimmalta osalta viitata kintaalla. Tässäkin asiassa on varmasti parempi soittaa jollekin vanhalle tutulle autonikkarille, jos epäilee ostamista jo tässä vaiheessa.

Ulkonäkö ja sisätilat

Sisätilat kertovat siitä, miten autoa on pidetty ja epäilys kilometreistä saattaa herätä, jos sisätilat ovat kilometreihin nähden täyttä kuraa. Pitänee siis katsoa autoa myös sisätiloista sillä silmällä.

Entäs sitten ulkopuoli? No toki ruostetta kannattaa etsiä ja muutenkin tarkkailla auton maalipintaa. Kertoo siitä onko auto pidetty kuin kukkaa kämmenellä vai muksut piirrelleet kivillä kylkiin. Samoin kolaroinnin jälkiä voi löytyä maalipinnasta ja siitä kannattaa ollaa huolissaan, koska kovassa tömäyksessä koko auton runko voi mennä kieroon.

Huoltokirja

Huoltokirja on myös hyvä olla olemassa, se kertoo siitä kuinka autoa on huollettu ja missä autoa on huollettu. Niin ja kannattaa tosiaan hieman verrata huoltokirjan kilometrejä ja auton kilometrejä, ettei sitä mittaristoa sitten ole niin rukattu..